• Contrast
  • Text
  • Scaling
  • Content scaling 100%
  • Aa Font size 100%
  • Line height 100%
  • Letter spacing 100%

کار گروه زیتون

  • تشکیل كارگروه علمي فرآوري زيتون در انجمن گياهان دارويي ايران

    خانواده Oleaceae از ديدگاه يك گياه داروي داراي تنوع بسيار فراواني در كشور ايران دارد تنوع منابع و توده های ژنتیکی غير باغباني اين گياه از شرقي ترين مناطق كشور تا غربي ترين آن گسترش پيدا كرده است اين تنوع مي تواند به عنوان يك منبع جديد در راستاي درآمد زايي و درآمد آوري كشور مطرح گردد در راستاي اين هدف نياز مبرم به تشكيل كارگروه علمي با استفاده از امكانات و تجهيزات موجود و تمركز مديريت فرآوري زيتون در كشور احساس مي شد.لذا از اينرو بر اساس مصوبه كميسيون انجمنهاي علمي وزارت علوم و تحقيقات و فن آوری  به تاريخ 25/7/1393 اين كارگروه در انجمن فعالیت خود را آغاز نموده است، از جمله اهداف اين انجمن هماهنگي و افزايش كارايي در راستاي بررسي و مطالعه مواد موثر شامل فن آوري نوين زيتون بررسی مواد موثره و اثرات داروي گونه Olea europaea درعلوم باغباني این گیاه، روغن و صنايع جانبي غذايي با تمركز به استفاده از علم ژنتيك در جمع آوري و انگشت نگاري منابع ژنتيكي در راستای طبقه بندي آنها بر اساس مواد موثر با استفاده از علم پرتوميكس و ژنومیکس در صنعت اختلاط این محصول استراتژیکی صورت گرفت.
  • سرکار خانم دکتر لادن رشیدی

    در راستای اهداف ارتقای فن آوری کیفی روغن زیتون سرکار خانم دکتر لادن رشیدی ریاست محترم کارگروه فناوریهای زیتون و شیمی ترکیبات دارویی در انجمن گیاهان دارویی ایران، از سه طرح تحقیقاتی، به منظور کنترل و ارتقاء کیفی این فرآورده در پژوهشگاه استاندارد- آزمایشگاه روغن ها و چربی های خوراکی با همکاری معاونت امور باغبانی- دفتر طرح زیتون و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فن آوری در راستای ارتقاع فرآوری زیتون شروع به فعالیت کرده است مصوب شده اطلاع رسانی کردند. ایشان افزودند که این سه طرح تحقیقاتی با عناوین زیر، مصوبه شورای پژوهشی پژوهشگاه استاندارد و معاونت امور باغبانی – دفتر طرح زیتون، در حال انجام است:

    - استخراج و تعیین مقدار آنتی اکسیدانهای موجود در برگ ده واریته ایرانی گونه Oleaeuropaea.

    - تعیین حد مجاز و اندازه گیری مقدار سموم هالوژنه (هیدروکربن های حلقوی هالوژنه) درمیوه و روغن زیتون.

    - شناسایی و تعیین مقدار آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در میوه، روغن زیتون وروغنهای پرس سرد.

    در راستای تست ارگانولپتیکی در فراوری های روغن زیتون دو استاندارد ملی ارزیابی حسی روغن زیتون با استفاده از مراجع معتبر: استانداردهای شورای بین المللی زیتون (IOC)، و همکاری برخی از اساتید و کارشناسان محترم سازمان های دولتی، دانشگاهیان و مسئولان کنترل کیفی کارخانجات تولید کننده زیتون تدوین شد. عناوین این استانداردها به شرح زیر است:

    1-روغن زیتون – ارزیابی حسی – روش آزمون به شماره 18689: 1393

    2- ارزیابی حسی روغن زیتون- راهنمای انتخاب، آموزش و پایش ارزیابان مهارت دیده روغن زیتون بکر، در حال چاپ

  • تاثير بسته بندي بر روي كيفيت روغن زيتون

    روابط بین الملل کارگروه زیتون
     نویسندگان : سلینا وانگ؛ زکی لی؛ رایزا رودریگس و دن فیلین

    ترجمه وتدوین: ستار طهماسبی انفرادی؛   رضا اسدی؛ نغمه عزیزیی

    روغن زيتون فرابكرعصارهمیوه تازه استخراجي از ميوه زيتون است. مانند عصاره میوه های دیگر؛ تازگي و كيفيت طعم روغن زيتون با گذشت زمان كاهش مي يابد و میزان زوال آن  تحت تاثير نوع بسته بندي آن قرار می گیرد. براي به حداکثر رساندن ماندگاري پایدار مواد نگهداری مطلوب است که از نفوذ هوا و نور جلوگيري نموده و روغن بايستي در جاي تاريك و در دماي 16-18درجه سانتیگراد (61-64 درجه فارنهایت) نگهداري شود. جدول شماره يك نشان مي دهد كه چگونه تركيبات شيميايي در روغن زيتون بر ماندگاري آن تاثير مي گذارند.

لینک های مفید

اتحاديه انجمن های علمی گیاهان دارویی ایران
اتحادیه انجمن های علوم زیستی و منابع طبیعی و محیط زیست ایران

مدیریت

شهری
مدیریت
بودجه و سیاستهای

اطلاعات

تجار
برای بازدیدکنندگان
برای

کلیه حقوق این سایت متعلق به انجمن علمی گیاهان دارویی ایران می باشد.